MobielRijden met personen- en bestelauto's

MobielRijden is het autohuren van de toekomst. Het gaat niet meer om het bezitten van een auto maar om de mogelijkheid op elk gewenst moment gebruik te kunnen maken van een auto.

We hebben niet allemaal meer een eigen auto voor de deur. Maar we willen wel allemaal gebruik kunnen maken van de auto als we die nodig hebben. Daarom delen we de auto met onze buren in dezelfde straat/wijk. Je maakt dus niet meer alléén gebruik van de auto, anderen gebruiken hem ook, dit noemen we Autodelen. Dit betekent geen vaste lasten van een eigen auto, maar wel de flexibiliteit van een 'auto voor de deur'. Kortom, MobielRijden kent alleen maar voordelen. We zetten ze even op een rij:

Personenauto's

Met MobielRijden zit je niet meer vast aan één en dezelfde auto, maar kun je per keer de auto nemen die je wilt. Vind de ideale auto voor elke rit. Een kleine personenauto, een cabrio voor een zomerse rit of een gezinsauto voor een weekendje weg. Met MobielRijden is er altijd wel een auto beschikbaar in de buurt waar je woont. En al het gedoe eromheen verzorgen wij. Je hoeft geen verzekering te regelen, auto te wassen of naar de garage voor onderhoud.

Bestelauto's

MobielRijden biedt een breed aanbod aan bestelauto's. Van een busje voor een je aankoop bij IKEA tot een vrachtwagen voor je verhuizing. Met MobielRijden is er altijd wel een bestelauto beschikbaar in de omgeving van waar je woont. Ook voor bestelauto's geldt dat in de verzekering en het onderhoud voorzien is.

Gratis lidmaatschap

Lidmaatschap is gratis, je betaalt slechts eenmalig inschrijfkosten. Lid worden is eenvoudig te regelen via internet, je smartphone of een van onze SmartSpots. Na verificatie en acceptatie van je gegevens (o.a. rijbewijs, identiteitsbewijs, bank- en adresgegevens) kun je meteen rijden.

Makkelijk reserveren via de app, website en/of callcenter

Via de app op je smartphone reserveer je eenvoudig de auto die je wilt. Met 'zoek voertuigen' zie je meteen de auto's in jouw buurt. Selecteer de gewenste auto, datum en tijd. Reserveren kan ook via de website met de knop 'reserveren'. Als de reservering is geplaatst ontvang je per mail informatie over de auto en de te verwachten kosten. Als je (tijdelijk) niet over internet en/of een smartphone beschikt, kun je ook telefonisch reserveren via ons callcenter.

Controleer de status van jouw geplande ritten

Zowel op de app als via de website kun je op je 'dashboard' controleren of je de juiste auto voor het juiste moment hebt gehuurd. Zo nodig kun je de rit annuleren of de tijden wijzigen. Je kunt ook de status van de reserveringen zien.

Rijden

Je opent de deur met je smartphone dankzij de boordcomputer in de auto. Zonder pincode kan niemand in de auto rijden, want de auto's zijn voorzien van een startonderbreker. In de boordcomputer zit ook de sleutel en tankkaart. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat ‘gewoon’ met de autosleutel. Pas als je de reservering hebt beëindigd, bevestigd en de deuren zijn gesloten, is de rit beëindigd.

De boordcomputer registreert alle gegevens van de rit op basis waarvan de factuur wordt opgesteld. Verder kunnen wij met behulp van de boordcomputer de auto lokaliseren. In noodgevallen kunnen wij dus altijd zien waar de auto zich bevindt en wie er in rijdt.

Tanken

Alle auto's zijn voorzien van een tankpas waarmee je op rekening kunt tanken. Kom je langs een tankstation, tank de auto dan weer vol. Hiermee doe je de volgende gebruiker een groot plezier. Je moet de auto in ieder geval met een halve (½) tank achterlaten. Let op dat je de juiste brandstof tankt! Tank geen dure ‘premium’ brandstoffen en tank ook zo min mogelijk langs snelwegen want ook dat is duurder.

Factuur

De factuur is opgebouwd uit de ritkosten (vaste reserveringssom, vergoeding per reserveringsduur en voortgezet gebruik), kilometervergoeding en brandstofkosten; alsmede alle verder verschuldigde vergoedingen of verhogingen krachtens de tarieflijst.

Verzekering

De auto die je via MobielRijden gebruikt, is WA verzekerd.

Geld verdienen met je eigen auto

Wil je geld verdienen met je eigen auto, doe mee aan het MobielRijdenPlan. Hiermee bespaar je niet alleen op jouw eigen autokosten, maar levert het ook nog iets extra's op.

MobielRijden Plan

Je hebt een eigen auto die best vaak stil staat, terwijl je maandelijkse kosten gewoon doorlopen. De auto wegdoen is voor jou geen optie, je hebt er wel eens eentje nodig. Dan is Autodelen dé oplossing. Dat is niet alleen heel makkelijk, maar ook betrouwbaar. Doe mee aan het MobielRijdenPlan. Het MobielRijdenPlan is gebaseerd op het principe BYOC (Bring Your Own Car). Je brengt jouw eigen auto in bij één van de deelnemende MobielRijden bedrijven, ontvang hiervoor maandelijks een vergoeding en een % van de omzet. Zo bespaar je niet alleen op de kosten maar levert het ook nog iets extra's op.

Iedere autogebruiker staat weleens voor de vraag, moet ik wel/niet een auto kopen. Kan ik het betalen, heb ik een financiering nodig, rijd ik wel genoeg om de kosten eruit te halen, kan ik de auto wel onderhouden...

De kans dat de auto best vaak stil staat is groot, terwijl je maandelijkse kosten gewoon doorlopen. Maar de auto wegdoen is ook geen optie, je hebt hem best wel eens nodig. Dan is het MobielRijdenPlan de oplossing!

Hoe werkt het

Het MobielRijdenPlan is gebaseerd op het principe BYOC (Bring Your Own Car). Je brengt jouw eigen auto in bij één van de deelnemende MobielRijden bedrijven. Je ontvangt hiervoor maandelijks een vergoeding en een % van de omzet. Zo bespaar je niet alleen op de kosten maar levert het ook nog iets extra's op.

Huidige auto inbrengen

BYOC kan je huidige (eigen) auto zijn. Met het inbrengen van jouw auto bied je deze aan voor gebruik. Elk ander lid van een MobielRijden bedrijf kan jouw auto nu reserveren. Het eigenaarschap van jouw auto verandert niet. Jij blijft de eigenaar, wij faciliteren het gebruik. Wij bouwen de nodige hardware in, zoals de boordcomputer, en software. Verder zorgen wij voor de administratieve afhandeling van het gebruik.

Een nieuwe auto inbrengen

Stel, je overweegt een nieuwe auto te kopen. Je wikt en weegt in hoeverre je voldoende gebruik zal maken van de auto. Daarnaast wijst het rekensommetje uit dat de kosten net even iets hoger zijn dan verwacht. Deelnemen aan het MobielRijdenPlan biedt je de mogelijkheid in een nieuwe auto te rijden tegen lagere kosten.

Demo auto inbrengen

Deelnemers van het MobielRijdenPlan hebben de mogelijkheid elke deelauto uit de MobielRijden vloot te kopen. Wat is er mooier dan proef te rijden in de auto van je dromen, eigenaar te worden en er vervolgens via het MobielRijdenPlan ook nog mee te verdienen.

Wie kunnen er aan deelnemen aan het MobielRijdenPlan?

In principe kan iedereen met een eigen auto deelnemen. Natuurlijk wordt er eerst gekeken of de auto voldoet aan de gestelde eisen. Dan wordt de auto technisch gecheckt. Als de auto voldoet dan wordt de hardware ingebouwd en opgenomen in de vloot. Zodra de auto is opgenomen is hij beschikbaar voor alle leden van een MobielRijden bedrijf om te reserveren.

Wie zijn de huurders?

Alle leden van een MobielRijden bedrijf zijn huurders. Vooraf worden al onze leden gekwalificeerd. Wij zorgen ervoor dat alle rijbewijzen, identiteitsbewijzen en de kredietwaardigheid worden gecontroleerd en er wordt een FISH-check uitgevoerd naar het verzekeringsverleden. Zo kun je met een gerust hart jouw auto door een ander lid laten gebruiken.

Boordcomputer

Je opent de deur met je smartphone dankzij de boordcomputer in de auto. Zonder pincode kan niemand in de auto rijden, want deelauto’s zijn voorzien van een startonderbreker.

In de boordcomputer zit ook de sleutel en tankkaart. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat ‘gewoon’ met de autosleutel. Pas als je de rit hebt afgesloten, bevestigd en de deuren gesloten, is de rit beëindigd.

De boordcomputer registreert alle gegevens van de rit waarmee achteraf afgerekend kan worden. Verder kunnen wij met behulp van de boordcomputer de auto lokaliseren. In noodgevallen kunnen wij dus altijd zien waar de auto zich bevindt en wie er in rijdt.

Verzekering

{tekst bovemij}

Tanken

Alle auto's zijn voorzien van een tankpas waarmee je op rekening kunt tanken. Kom je langs een tankstation, tank de auto dan weer vol. Hiermee doe je de volgende gebruiker een groot plezier. Je moet de auto in ieder geval met een 1/2 tank achterlaten. Let op dat je de juiste brandstof tankt! Tank geen dure ‘premium’ brandstoffen en tank ook zo min mogelijk langs snelwegen want ook dat is duurder.

Zelf rijden

{tekst zelf rijden}

DemoRijden

Elke auto is te koop, dus ook de auto waarin je gaat rijden of net hebt gereden. Een auto koop je niet alleen op zijn uiterlijk en de mogelijkheden volgens het boekje. Je wilt de auto zien en voelen hoe hij in werkelijkheid presteert. Maar ja, dan moet de auto er wel zijn. MobielRijden biedt hiervoor de oplossing met DemoRijden.

DemoRijden heeft als doel de auto te kopen. DemoRijden bied je de mogelijkheid op elk moment van de dag, ergens bij jou in de buurt met de auto van je dromen proef te rijden. DemoRijden is heel eenvoudig. Je reserveert de auto bij één van de deelnemende MobielRijden bedrijven, instappen, starten en rijden maar.

Ga naar de website www.demorijden.nl

VOORDELIG AUTODELEN

PrivateShare is voordelig voor je, omdat wij de kosten laag houden. Door onze pragmatische aanpak, 45 jaar ervaring in de verhuur en grote mate van automatisering kunnen wij met lage marges werken. Daardoor zijn de tarieven voor de huurders laag en de opbrengst voor de verhuurders hoog.

GEEN ABONNEMENTSKOSTEN OF HOGE BORG

Als huurder betaal je een kleine borg. Omdat je na afloop van de rit een betaalverzoek krijgt via bunq heb je je kosten zelf in de hand en zijn er voor de verhuurder geen incassokosten of risico. Daarnaast is het mogelijk prepaid te rijden. Je koopt dan rijtegoed in en dit te gebruik je om een auto te huren. Dit kun je op elk moment bijkopen en het overschot kun je op elk moment terugstorten. Zo heb je jouw uitgaven altijd volledig onder controle.

ALL­RISK VERZEKERD

Voor het verhuren van uw auto heeft u een autoverzekering nodig met verhuurdekking. PrivateShare heeft afspraken gemaakt met de Bovemij dat alle klanten van PrivateShare een verzekering met deze dekking en gunstige voowaarden voor hun auto bij de Bovemij kunnen afsluiten.

DAG EN NACHT HULP BIJ PECH

Gebeurt er iets onderweg? Pechhulp is geregeld via de autoverzekering en is 24 uur per dag beschikbaar. Vervangend vervoer is hier bij inbegrepen.

VERHUUR JE AUTO EN VERDIEN!

Bij PrivateShare betaal je geen percentage van de opbrengst van de auto. Je betaalt een vast maandbedrag per auto en een vaste bijdrage per reservering. De verzekering is via ons geregeld, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Met een korte beschrijving van je auto en wat foto’s is je auto zo ingeschreven en kun je beginnen met verdienen.

ALTIJD EEN AUTO IN DE BUURT

Met een PrivateShare account kun je ook gebruik maken van de voertuigen van MobielRijden, waaronder ConnectCar, Witkar en StudentCar. Met het uitgebreide landelijk netwerk van MobielRijden, vind je altijd wel een auto bij jou in de buurt. Boek een auto, haal de sleutel op en rijden maar! Veel van de auto’s van MobielRijden zijn volledig geautomatiseerd, dat zijn auto’s die je opent met je smartphone. Ideaal! Geen vaste abonnementskosten en voordelige tarieven, bij ons betaal je na inschrijving alleen wanneer je een auto gebruikt.

MobielRijden netwerk
MOBIELRIJDEN Het autohuren van nu!
Lees meer
AAN HET MOBIELRIJDEN PLAN MEEDOEN?
Lees meer
DEMORIJDEN WAT IS DAT?
Lees meer
PrivateShare autodelen
Lees meer